tirsdag den 18. marts 2014

Billeder fra turen

Her står Jens Fup. Han står foran det vi troede var Westminster... Men dette er noget af parlamentet. Senere fandt vi den smukke gotiske kirke, Westminster.Her står vi foran statuen af "Lord Horatio Nelson" på Trafalgar Square. Lord Nelson er den største britiske søhelt, som fik rejst en statue af ham i 1837 efter hans død i 1805 ved slaget ved Trafalgar som blev en altafgørende britisk sejr der gjorde Napoleons invasion af Storbritannien umulig og gjorde briterne til den eneste store sømagt i verden. Lord Nelson står med fire løver, og fire bronzeplader der fortæller om sine største sejre: Slaget ved kap st. Vincent, Slaget på Nilen, Slaget på Reden Slaget ved Trafalgar. Han er et eksempel på fantastisk britisk heltemod på søen, hvor Briterne var konger i mange hundrede år.SÅ kom vi til Westminster... 

Westminster viser noget om, hvordan briterne har prioriteret deres monarker. Det har de nemlig ganske højt(!) eftersom Westminster er kroningsgravsted for netop de britiske monarker. De er vilde med de royale. Her står vi foran et hegn. Indenfor hegnet er Downingstreet. Her bor premierministeren. 

Eftersom premierministerens bosted er blevet en seværdighed, må dette påvise, at han er en vigtig mand, med magt og andre gode sager. 


Vi kom til Buckingham Palace. 

Slottet er bygget i 1703. Dette har været recidens for monarkiet lige siden. Det er en storslået bygning med næsten 80 toiletter. 

- Briterne var vilde med de kongelige
Nicolai foran Big Ben, som er et ur 

Nicolai holdt et meget inspirerende indslag omkring hvordan Big Ben fungerede. Vi hørte bl.a. om hvordan man lægger en penny ovenpå pendulet, hvis uret går for hurtigt. Dette er et af de mest eftertragtede seværdigheder i London. Big Ben var bygget som en hyldest til Dronning Elisabeth. 

- igen, de briter var vilde med de kongelige. 


Vi besøgte et krigsmuseum, og lærte en masse om 1. verdenskrig

Tyskerne drager ind i Belgien på trods af, at de er et neutralt land (under krigen). Da Briterne havde lovet Belgiens neutralitet, bliver England derfor nød til, at involverer sig i krigen. Ingen kommentarer:

Send en kommentar